98% pentru ei, 2% pentru noi!

#BucuriaAlergarii este un proiect al Asociației Start NOWDa, o asociație non-profit care face căteva proiecte în care credem cu adevărat.
11111
15391048_10210054139343370_2128958354746724319_n
Există o vorbă care spune că poți lăsa lumea puțin mai bună decât ai găsit-o!
Poți face asta în multe moduri. Unul simplu este că 2% din impozitul pe venitul tău poate fi direcționat către un ONG, pentru a-l susține.
Altfel acei bani se duc tot la stat. Poți alege orice ONG, inclusiv Asociația START NOW. 
Iată ce poți face:

Dacă ești salariat, poți să direcționezi 2% din impozitul tău pe venit către proiectele noastre și astfel contribui și tu la distribuirea banilor publici acolo unde este nevoie de ei, fără a exista o modificare în bugetul tău. Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauza la alegerea ta: o organizație, fundație sau entitate non-profit. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să investești puțin din timpul tău pentru a completa prima parte din formular.

Pasul 1: Descarci formularul de mai jos care este deja completat cu datele noastre. Acest formular se numeste Declarația 230 și poate fi completat doar de persoanele ale caror venituri provin numai din salariu sau pensie.

Formularul tip 230 poate fi descarcat de AICI (DECLARATIA 230).

În cazul în care dorești să completezi declarația direct la Administrația Financiară sau să descarci acest formular de pe site-ul ANAF, va trebui să completezi tu datele noastre:

Denumire entitate nonprofit – Asociația START NOW
Cod de identificare fiscală a entității nonprofit – 36996890
Cont bancar (IBAN) – RO20 BACX 0000 0014 4118 9000 (RON)

Pasul 2: Dupa ce ai descărcat formularul, trebuie să-l completezi cu datele tale de identificare în prima casetă destinată contribuabilului.

Pasul 3: Semnează documentul și trimite formularul completat către Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul, până la data de 25 mai 2017. 

Dacă dorești să depunem noi acest formular la Administrația Financiară, în numele tău, poți să îl scanezi și să ni-l trimiți pe e-mail la: contact@start-now.ro

Cum ne poti ajuta și mai mult?

Dacă dorești să ne susții pe noi sau orice altă asociație sau fundație, poti să le vorbești și prietenilor tăi despre acest formular sau să îi dai share pe pagina ta de Facebook.

Daca esti persoană fizică autorizată sau ai venituri din alte surse decât cele salariale (comisioane din vânzări, drepturi de autor, chirii, dividende, prime, bonusuri etc.), urmezi aceiași pași ca în cazul persoanelor salariate, doar ca trebuie să completazi un formular diferit: formularul tip 200 privind veniturile realizate în România.
Formularul tip 200 privind veniturile realizate în România poate fi descărcat de AICI (DECLARATIA 200).
Nu trebuie să îți faci griji dacă nu cunoști valoarea sumei care corespunde procentului de 2% din impozitul tău, deoarece aceasta va fi calculată de către organele fiscale.
Dacă ceea ce facem zi de zi pentru a continua proiectele începute și pentru a demara altele noi, de impact, este în asentimentul dumneavoastră, suntem onorați să primim ajutorul tău  și să-l folosim cu chibzuință!
Vă mulțumim!

One thought on “98% pentru ei, 2% pentru noi!

Lasă un răspuns